16 Ekim 2011 Pazar

YAĞMUR TOPRAĞA DÜŞTÜ..




Roman ve hikaye yazarıydı. Yine bir ödül töreni için gel...mişti İstanbul'a çok görkemli bir gece geçirmiş ödül almanın mutluluğunu yaşıyordu...

Uçağın kalkmasına daha vakit vardı. Susadı kana kana su içmek istedi bu şehirden ayrılırken.Cafeye doğru yürüdü bir masaya ilişti.

_Ne içersiniz?
-Ne alırdınız?

Yağmur başını kaldırdı sesin geldiği tarafa baktı; Karşısında 30-35 yaşlarında uzun boylu atletik yapılı geniş omuzlu kirli sakallı meraklı gözlerle ona bakan delikanlıyı gördü,göz göze geldiler bir an.

_Ne alırdınız ??!!
_Şey… bir nescafe rica edeyim.

Soluğu kesilmişti Yağmur’un içinde şimşekler çaktı hava birden karardı gökyüzü ile toprak birleşti yağmur toprağın üstüne serdi kendini,toprak kana kana içti yağmuru toprağın bedeninden çıkan o dayanılmaz koku sardı her tarafı,şimşekler ardı ardına patlıyor ortalığı kah aydınlatıyor kah karartıyordu.

_Buyurun nescafenizi

YAĞMUR RÜYADAN UYANDI
.Her şey normaldi aslında peki o neydi gördüğü..?? İçindeki duygularının anlaşılmasından korkarak gözlerini kaldırıp bakamadı…
_Teşekkür ederim.

Genç adam,
nazikçe bıraktı nescafeyi masanın üstüne.Kahvesinin dumanı buram buram tütüyordu.Yağmurun gözleri dumana daldı.,duman bir sağa bir sola sallanıyordu. Cafede Hafiften Aşkın büyüsü tango vals müziği çalıyordu . Dumanın biri Yağmur digeri oydu adını bile bilmediği o .Başladılar dans etmeye ‘mazi kalbimde yaradır’ çok büyük zevk ve mutluluk duydu bu danstan. Bedenini aşkın büyüsü sardı.

zamanı algılayamadı.

_Neden içmediniz,soğuk mu yeniden getireyim?

Göz kapakları agırlaştı bakamıyordu, sonra kaçamak bakışlarla baktı ona .Saçları hafif hafif esen
rüzgarda dalgalanıyordu bedeni dik estetik. Fincanları bir tutuşu vardı ki Yağmur kendi bedenini onun ellerinde olduğunu gördü okşuyordu onu sevgiye susamışçasına aşk'a hasretle sen benimsin bende seninim diyordu.

_Buyrun kahvenizi
_ Teşekkür ederim ikinci kez zahmet ettim size.
_Yo ne zahmeti zevkti benim için
_Şeyy adınız ne ?!!
_Toprak
_TOPRAK mııı???
_Evet
_Nasıl olur benim en çok sevdiğim isim bu.. TOPRAK
..Şaşkındı ağzından dökülen kelimeleri duymuyordu.
_Ya sizin adınız? Affedersiniz sormamalıydım beklide;
_Yağmur,benim adım
_!!!!
_Yağmur.

Gözgöze geldiler ruhlarının .. derinliklerine indiler birbirlerinin, orada yanmayı ,yok olmayı ateşlerde yürümeyi bekleyen aşka susamış iki yürek vardı...

Tebessüm etti genç adam, gözleri sevgi ile parlıyordu sımsıcacık bakıyordu ,dudaklarının kenarındaki gülüş davetkardı titriyordu, yanlış bir şey söyleyip onu kaybetmek istemiyordu..,burnunun delikleri hafif hafif açılıp kapanıyordu.Birşey söyleyecek ama söyleyip söyleyememe kararsızlığı vardı yüzünde.Çok heyecanlıydı..
_söyle Toprak ne söylemek istediğini,

_Kurumuş topragın yağmura çook ihtiyacı var biliyor musunuz ?

Saçının telinden ayak parmgına kadar titredi Yağmur yanakları kızardı ne diyecegini bilemedi.Hemen çantasından öykü kitabını çıkardı.Yağmurdan susamış Toprak’a diyerek imzaladı ona uzattı.

Belkide büyük bir aşkın başlangıcıydı bu...Bir mumun alevinde birlikte erimek istediği kişiydi...

Arkadaşları çağırıyordu Yağmur’u
_Uçağın kalkmasına az zaman kaldı....Haydiiii Yağmurr
Nevval Tabak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder