25 Ekim 2011 Salı

Terör

Otuz yılı geçkin süredir terör belasıyla uğraşıp duruyoruz. Ay geçmiyor yüreğimizi dağlayan acı haberler alıyor ve ardından bizi biraz daha hüzne boğan hikâyelerle karşılaşıyoruz. Kimisinin terhisine on gün kalmış, kimisi doğmamış bir bebek bırakmış, kimisi son nefesini vermeden annesinden helallik almış, kimisi kahramanca arkadaşları için kendini feda etmiş… Böyle yüzlercesi her biri ayrı bir hay...at, ayrı bir destan.

Ancak biz artık bu destanları görmek istemiyoruz yüreğimizde yanmayan yer, gözlerimizde akacak gözyaşı kalmadı.Tüm benliğimizle dualarımızla artık terörün bitmesini isterken bir bakıyoruz çoluk çocuk sivil demeden lanet bir bomba, ardından kahpe bir mayın, hain bir pusu ve daha onlarcası biz bitmesini istedikçe son bulmuyor acılarımız.

Peki, bu milletin acısı yalnız dağdaki terörden mi kaynaklanıyor? Yıllarca acısı kor gibi yüreğimizin bir köşesinde soğumadan duran başka ateşlerimiz yok mu bizim?

- Maalesef bu sorunun cevabı “Evet”

Kuşkusuz bu acıların en büyükleri hep vurdumduymazlık, ihmalkârlık, Allah’a Emanetçilik, Boş vermişlik, Tam Emniyet kandırmacası, “Ben yaparım” küstahlılığı ve onlarca kurban…

Hangisini söylesem ki, saymakla biter mi?

Van depreminde olduğu gibi binalarımızı standartlarında yapmayız, yıkılır yüzlerce insanımız ölür; yollara tehlikeli şekilde Mucur dökeriz milletin ocağını kapatırız, gerekli levhaları, ışıkları trafikte yerli yerine koymayız, ehliyeti paldır küldür alırız, uykusuz yola çıkarız, içkili direksiyona geçeriz sonra bir otobüsü biçer onlarca insanın katleder terörün en büyüğünü gerçekleştiririz adına “görünmez kaza, ecel, böyle nasipmiş” deriz susarız.

Yollarda ölen insan sayımızın terörden ölenlerin onlarca katı, ya depremdekiler? Bilmiyoruz yani arada sırada duyuyoruz ama hastanelerde yanlış ilaçtan, tedaviden elini kolunu canını kaybedenler az mıdır?

Artık beynimize nakşetmemiz lazım insanlarımızın bir hiç uğruna ölümüne sebep olan ihmalerin tümü terördür.

Tüm bunlara kayıtsız kalan iktidar son birkaç günde halkın yüreğine düşen kor ateşi sırasında bakın nelerle uğraşmış.

1- Deniz Fenerinde tutuklu bulunan tüm sanıkları sessizce serbest bıraktı.

2- Tüm Hizbullah tutukluları şimdi artık özgür.

3- Kredi faizlerini sen beş yılın en üstüne çıkarttılar.

4- Memura yapılan mesai zamlarını 10 kuruşa çektiler.

5- Öğrenci harçlarına yapılan zammı son on yılın en üst seviyesine çıkartıp yasalaştırdılar.

6- Yedi kalem eşyaya % 14 ila 17 arasında yap yaptılar.

7- Kaddafi’nin yakalanıp linç edilmesinden dolayı Libya’lı muhaliflere daha önce gönderdikleri 300 milyon $ rın yanında 80 milyon $ daha yardım gönderdi.


Bunlar bildiklerimiz, ya bilmediklerimiz…

Yeter ARTIK…
_____Bitsin bu terör.
__________Bitsin bu zulüm.
_______________Bitsin bu sömürü…
____________________Bitsin bu aymazlık…

_____________Ey halkım unutma ve susma _______

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder