16 Temmuz 2012 Pazartesi

Diyorum ki..

 
İnsan kendine olan güveni, cesareti ve umudu kadar genç, kuşkusu, korkuları ve bezginliği kadar
yaşlıdır. Hiç kimse fazla yaşamış olmakla yaşlanmaz. İnsaları yaşlandıran, ideallerin bitmesidir. Bir insan hayranlık duyup sevildiği sürece sonsuza kadar genç demektir...

Pozitif düşünce becerisi kazanmak için belli bir bilinç- farkındalık geliştirmeliyiz. Bu da çok okuyarak ve gözlem yaparak kazanılı...r.

Diyorum ki şimdi farkındalık kazandırmak için bir içsel geziye çıkmaya ne desin?

Sandalyenizde rahat otur ve gözlerini kapat. Şimdi bedeninizin farkına varın. Ayakucunuzdan tepenize kadar şöyle bir gözden geçirin. Gergin bir yerin var mı? Rahat hissettiğin yerler, hamlamış, yorulmuş, ya da zinde, dinç kısımların farkına varın.

Şimdi duygularınızı gözden geçirin. Şu anda ne gibi duygular içindesiniz! Heyecan hissediyor musun? Kaugın var mı? Mutlu musun? İçinde biraz rahatsızlık var mı? Sakin misin?

Şimdi düşüncelerini gözden geçirin: Neler düşünüyorsun? Aklından şu anda ne gibi düşünceler geçiyor...? Şimdi ve burada olan şeylerimi düşünüyorsun, yoksa geçmişle ya da gelecekle ilgili düşüncelerin mi var? Sadece konuştuğun konularımı düşünüyorsun, yoksa kişisel yaşantınla, mesleğinle veya yaşamının daha başka yönleriyle ilgili düşünceler mi geliyor.

Şimdi gözlerini açabilirsin.

İşte bütün bu soruları soran, farkında olan, gözlemleyen senin bilincin idi.

Bilimsel psikoloji uzun yıllar, bvilincin kendisiyle, bilincin içeriği arasında bir ayrım yapmadı: Bilinç farkında olan, bilincin içeriği ise farkında olunan şeydir.

Gözünü kapattığında bedenini, duygularını, düşüncelerini gözlemledin. GÖZLEYEN SENİN BİLİNCİNDİ, bedenin, duygu ve düşüncelerinle ilgili algılamaların ise içerikti.

Yaşadığımız her olayı, karşılaştığımız her insanı önemsemeli ve öğrenmek için bir fırsat olarak görmeliyiz. İşimizi kendimizi geliştirmek için bir araç olarak görmeliyiz.

İyimser ol, her şeyin iyi yönünü görerek işe başla, Olumsuz düşünceleri akıldan çıkar, olumlu düşünceleri zihnine ek. Olumlu bir bakış açısı geliştir.

Kendine güven, sahip olduğun yeteneklere inan. Kendi öz gücüne inanmadıkça başarılı olamazsın. Gücüne inandığın ve kendine güvendiğin sürece başarılı olabilirsin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder