22 Nisan 2012 Pazar

Biz buna evlilik diyoruz."

Ünlü İngiliz yazar Bernard Shaw, son yıllarında evinin bahçesiyle çok uğraşıyordu. Bir gün eşini ziyarete gelen yaşlı bir hanım, onu elinde çapa, iki büklüm olmuş durumda görünce tanıyamadı. Gözlüklerini düzelttikten sonra "Günaydın bahçıvan efendi" dedi. "Sir Bernard Shaw'un yanında ne zamandır çalışıyorsunuz?" Bernard Shaw gülümseyerek yanıt verdi kadına:

"Kendimi bildim bileli..."

Bir evde ...
bu kadar uzun zamandır çalışan bahçıvan kadının ilgisini çekmişti. "Peki" dedi. "Verdikleri ücret sizi geçindiriyor mu?" Bernard Shaw bir an düşündü ve "Doğruyu söylemek gerekirse" dedi. "Yalnızca yiyeceğimi veriyorlar." Kadın tüm yaşamını yalnızca yiyecek karşılığı çalışarak geçirdiğini söyleyen bu bahçıvanı kaçırmak istemiyordu. "Size bir iş önerim var" dedi. "Bizde çalışırsanız size yiyecek ve giyeceğiniz yanı sıra yeterli para da veririz."

Shaw kadının önerisine saygıyla yanıt verdi:

"Teşekkür ederim bayan" dedi. "Ama bu önerinizi kabul edemem, çünkü ben bayan Shaw'a yaşam boyu bağlıyım." Kadın duyduklarına inanmakta zorlanarak karşı koydu: "Ama..." dedi. "Bu tutsaklıktan başka bir şey değil..."
Bernard Shaw kadının gözlerinin içine bakarak gülümsedi bu kez:

"Hayır, sayın bayan" dedi. "Biz buna evlilik diyoruz."
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder